دوشنبه, 04 بهمن 1395

آیا مایکروویو ضرر دارد؟

امروزه مایکروفرها نقش مهمی در زندگی بشر ایفا می­کنند و تقریباً جزو لوازم ضروری آشپزخانه و وسیله­  محبوب خانم­های خانه­ دار می ­باشند.پختـــن و گرم کردن غذا در مایکروفر بسیــار ساده و سریع صورت می­گیــرد.با این وجود ایمنی طبـخ غذا در مایکروفرها همیشه مورد بحـث بوده و اختــلاف نظرهای مختلفی در ایـن مـورد وجود دارد . اشـعـه های مایـکروویو، امواج رادیویی بـا فـــرکانس بسیار بالا(MHz2450)است که درمسیر مستقیم حرکت می­کنند.

ظروف فلزی،اشعه های مایکروفر را بطور کامل منعکس می­کنند (از این جهت ممکن است برخورد امواج با سطح فلزات ، سبب ايجاد شعله و آتش سوزي و حتي انفجار دستگاه شود) ولی ظروف پلاستیکی و شیشه­ای این اشعه­ ها را از خود عبور می­دهند،البته باید توجه کرد که برخي از ظروف پلاستيكي غير استاندارد،‌ هنگام تماس با مواد داغ، پليمرهاي شيميايي منتشر مي كند كه انسان را دچار مسموميت مي سازد و مصرف غذاهاي گرم شده در آنها براي سلامت بدن خطرناك است. مواد غذایی که داخل مایکروویو قرار می­دهید اشعه ­های مایکروویو را به خود جذب می­کنند سپس مولکل­های آب موجود در آن به سرعت به تحرک و لرزش در می­ آیند که این لرزش باعث تولید گرما شده و باعث پخته شدن غذا می­شود.

نتیجه می­گیریم که اشعه های ساطع شده، قسمت­های پرآب غذا را بيشتر و بخش­های بدون آب را كمتر گرم مي كند،‌ اگر درست تنظيم نشود،‌ احتمال دارد غذا در برخي از مناطق به حد كافي گرم نشود و باكتري هاي مضر آن از بين نرود.

برخی از ویتامین­های موجود در مواد غذایی نسبت به حرارت حساس هستند ودر طی روند پخت و پزهای روی اجاق­ گاز فوراً از بین می­روند.مزیت مایکروفر نسبت به اجاق گاز این است که از دست دهی ویتامین­ها و مینرال­ها در آن کمتر است،به خصوص ویتامین­های محلول در آب مانند ویتامینC و B1 که به حرارت حساسیت زیادی دارند.مایکروفر این برتری را نسبت به روش پختن درآب دارد که نشت ویتامین­ها به درون آب را به حداقل می­رساند و از این نظر شبیه به بخارپز است.

غذایی که در مایکروفر پخته می شود، ممکن است به طور یکنواخت حرارت نبیند و در قسمت های خام که خوب حرارت ندیده است، میکروارگانیزم های مضر باقی بماند. این که حرارت تا چه میزان به درون غذا نفوذ می کند به ضخامت تکه های غذا، میزان رطوبت و ترکیب غذا بستگی دارد. بهتر است در پخت با مایکروفر غذا به تکه های کوچک تقسیم شود. به طور معمول مایکروفرها به گونه ­ای ساخته می­شوند درآن از صفحه گردان و فن های هم زن استفاده می­شود. توصیه می گردد در فواصل پخت، غذا دو تا سه بار هم زده شود. غذایی که از فریزر خارج می شود قبل از قرار دادن در مایکروفر باید به طور کامل از حالت یخ زدگی خارج شود.زیرا آب، بسیار راحت تر از یخ، اشعه مایکروویو را به خود جذب می کند، بنابراین اگرقسمت هایی از غذا هنوز یخ زده باشد، حرارت به طور یکنواخت به غذا نمی ر سد و میکروارگانیزم های مضردر آن باقی می ماند. البته مزیت مایکروفر این است که غذا با خارج شدن از فریزر و آب شدن یخ آن، می تواند سریع پخته و سرو شود، بدون این که برای مدت طولانی در محدوده خطر حرارت یعنی 4 تا 60 درجه که دمای رشد میکروب هاست، قرارگیرد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های مرکز سرویس و یا 88852571 تماس بگیرید.

 

New layer...
New layer...
New layer...

تمامی حقوق این وبسایت برای پایدار سرویس محفوظ می باشد.

به کانال تلگرام سایت ما بپیوندید
طراحی و بهینه سازی